Skuplji parking u danima kad je vazduh zagađeniji

Gradska vlast u Skoplju odlučila je da udvostruči cene parkinga u danima kada je enormno zagađen vazduh, preneli su lokalni mediji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

15:30

Skuplji parking u danima kad je vazduh zagađeniji
(Foto: Thinkstock)

Takvu odluku odbornici u gradskoj skupštini Skoplja doneli su na predlog gradonačelnika Petrea Šilegova.

Skoplje jedan od gradova s nazagađenijim vazduhom u Evropi, a na povećanje zagađenja tokom pozne jeseni i zime, prema istraživanjima, znatno utiče i saobraćaj. Prema odluci gradskih odbornika, cena parkinga u Skoplju biće udvostručavna kada dva dana uzastopno štetne materije u vazduhu budu iznad 200 mikrograma po kubnom metru, odnosno kada stupaju na snagu preporuke i mere za smanjivanje zagađenja.

Tada će u zonama gde je cena sata parkiranja 35 denara biti naplaćivano 70, gde je 45 parkiranje će poskupeti na 90, a najskuplje će biti na parkingu na Vodnom gde će sat parkiranja sa 100 poskupeti na 200 denara (oko 400 dinara), naveo je portal Pres 24.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: