Potpis za novi auto-put: Turci grade BG-Sarajevo, ali i stanove

Beograd -- Komercijalni ugovor za projektovanje i izgradnju deonica auto-puta između Beograda i Sarajeva, biće potpisan u sredu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice vlade, M.Mirčetić
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice vlade, M.Mirčetić

Pročitajte još:

-Potpis za novi auto-put: 2 rute kroz Srbiju - gradiće se obe

- Za BiH auto-put do Beograda projekat života

- "Erdogan i Vučić doneli odluku - 'kružni' autoput BG-Sarajevo"

Paraf na dokument staviće potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, predsednik kompanije "Tašjapi" Emrulah Turanli i v. d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Kada se pre tri meseca sa turskom kompanijom potpisao Dokument o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, ministarka Mihajlović je najavila da će se kroz Srbiju graditi dve rute ka Bosni i Hercegovini. Tom prilikom je izjavila da se vrednost izgradnje procenjuje na milijardu i 50 miliona evra.

Podsećamo, prva planirana ruta je od Požege do Kotromana, čija je vrednost procenjena na 830 miliona evra. Druga trasa je između Kuzmina i Sremske Rače, procenjenje vrednosti 210 miliona evra i dužine 17,5 kilometara.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće ministar transporta i trgovine Turske Mehmet Turhan, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

U najavi se navodi da će osim ugovora za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo sutra biti potpisani i ugovori o izgradnji 376 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju.

strana 1 od 279 idi na stranu