Štrajk lekara i sestara na Kosovu - traže veće plate

Zdravstveni radnici Kliničko-bolničkog centra Kosova štrajkuju zahtevajući povećanja plata zdravstvenih i tehničkih radnika zaposlenih u toj instituciji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

13:12

Štrajk lekara i sestara na Kosovu - traže veće plate
Foto: Thinkstock

Štrajkači zahtevaju i poštovanje kolektivnog ugovora iz sektora zdravstva i najavljuju da će ukoliko se ne ostvare zahtevi preduzeti radikalne sindikalne mere.

Potpredsednik Federacije sindikata zdravstva Džemajl Seljmani je izjavio da je do štrajka došlo zbog kašnjenja u usvajanju zakona o platama i garantovanja povećanja plata u sektoru zdravstva.

U štrajk su prema rečima direktora Urgentne klinike Basri Ljenjaniju ušli i zaposleni u toj ustanovi i u njoj će se primati ; samo hitni slučajeve kada su pacijenti životno ugroženi.

Veliki broj pacijenata danas je vraćen iz specijalističkih ambulanti u okviru KBCK, dok se na klinike primaju samo hitni slučajevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: