U tri klika do državnog poljoprivrednog zemljišta VIDEO

Uprava za poljoprivredno zemljište, zajedno sa Katastrom, mapirala je kompletno državno poljoprivredno zemljište na javnom portalu Geosrbija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

10:49

U tri klika do državnog poljoprivrednog zemljišta VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

Tako će od danas svi zainteresovani jednostavno moći da pronađu sve podatke o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini putem interneta.

"Ulaskom na Geosrbiju tri klika vas dele od uvida u kompletnu evidenciju državnog poljoprivrednog zemljišta", kaže direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Branko Lakić.

Klikom na meni pojavljuju se četiri sloja državnog poljoprivrednog zemljišta, koja su označena različitim bojama i mapirana na terenu.

"Ovim smo obezbedili potpunu transparentnost u postupku upravljanja državnim poljoprivrednim zemljištem. Nema više tajni, ništa ne može da se sakrije i kao posledica toga biće mnogo manje zloupotreba na terenu, što je do sad često bio slučaj", kaže Lakić.

Svaki poljoprivrednik putem ove aplikacije moze da proveri gde sve postoji državno zemljište koje može da uzme u zakup i sve ostale podatke koji su od značaja za investiranje u zemljište, poput saobraćajne infrastrukture, vodotokova, nadmorskih visina.

Podsetimo, juče je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio da će već sledeće godine preko satelitskih snimaka moći da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu i da takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države

Koje još informacije možete saznati na javnom portalu Geosrbija pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: