Samo da se usaglasi: BG dobija još jedan novi most

Ministarstvo građevinarstva će uskoro uslaglasiti ugovor za nastavak obilaznice oko Beograda na delu od Bubanj Potoka do Pančeva.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

12:30

Samo da se usaglasi: BG dobija još jedan novi most
(Foto: Thinkstock)

To podrazumeva i izgradnju još jednog drumsko-železničkog mosta na Dunavu, izjavio je državni sekretar u tom ministarstvu Miodrag Poledica.

"Mi smo u pregovorima i vrlo brzo ćemo usaglasiti ugovor za izgradnju sektora C, od Bubanj Potoka do Pančeva uključucjući i drumsko- železnički most i na taj način će, pored putne, biti završena i železnička obilaznica oko Beograda", rekao je Poledica novinarima.

Na pitanje o transportu opasnih tereta, Poledica je rekao da se od 1. jula opasni tereti više ne prevoze vozom oko Kalemegdana ka Pančevačkom mostu već preko Vukovog spomenika i to uz posebne mere predostrožnosti.

"Taj kolosek ispod Kalemegdana je ukinut i sada uz sve mere predostrožnosti i instrukcije dobijene od Sektora za vanredne situacije, a ima ih oko 30 mera predostrožnosti za trasport za sve vrste vozova, oni idu kroz Vukov spomenik i dalje ka Pančevačkom mostu", rekao je on.

Dodaje da ti vozovi idu samo noću i to brzinom do 10 km na sat, kao i da u toku transporta može da bude samo jedan voz u tunelu.

"To funkcioniše od 1. jula, bez ikakvih problema", naglasio je Poledica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: