"Svima od 9% do 13% više, penzije veće nego ikad"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi penzioneri u Srbiji imati između 9 i 13 odsto nego pre smanjenja 2014. godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će medicinski radnici i lekari dobiti značajno povećanje plata i to ne samo ove, nego i u narednim godinama.
"Obećao sam lekarima i sestrama značajno povećanje, dobiće od vlade kolika će ta povećanja da budu ali očekujem da budu značajna posebno za medicinske sestre. Veoma je plaćen posao u inostranstvu, želimo da ih sačuvamo ovde u zemlji i da obodrimo mlade ljude da se tim poslom bave u budućnosti", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je novinarima izjavio da će posle najnovijeg povećanja penzija u oktobru svi penzioneri u Srbiji imati između 8,8 i 13,2 odsto nego što je tpo bilo 2014. pre privremenog smanjenja penzija.

"To znači da će svi penzioneri imati penzije veće nego ikad i značajno više nego što je bila inflacija u tom periodu", rekao je Vučić.

Uz to će, kako je naveo, i penzioneri sa penzijama od 27.000 - 28.000 dinara dobiti dodatno povećanje od pet odsto i imaće najviši rast od 2014. godine.

Vučić je ocenio da kritičari "pokvareno" javnosti prezentuju kako je dobro da se ukida zakon o privremenom smanjenju penzija, a ukidanje znači da ćemo da oštetimo 70 odsto ljudi.

"Neće vlada da pravi indeksaciju sa stopom inflacije, to bi značilo da vam uvećamo penzije sldeće godine 1,2 do 1,3 odsto nego hoćemo da uvećamo tri, četiri pa i pet odsto ako budemo u mogućnosti, ovako se ne ograničavamo ni na koji način, a sami penzioneri znaju kome da veruju", naveo je Vučić.

On je naveo kako ni velikom Vladimiru Putinu nije lako da sprovede penzijsku reform, a mi smo to uspeli.

"Privodim kraju i zato imamo jednu od najbrže rastućih ekonomija", rekao je Vučić.

Vesti

strana 1 od 248 idi na stranu