Izmenjen tender - i NBS prodaje svoj udeo

Ministarstvo privrede izmenilo je uslove tendera za prodaju udela u beogradskom Rekreatursu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

15:40

Izmenjen tender - i NBS prodaje svoj udeo
Foto: Thinkstock

Razlog za to je jer su ponuđenom paketu akcija pridružene i akcije tog preduzeća koje su u vlasništvu Narodne banke Srbije (NBS).

Po početnoj ceni od 7,55 miliona evra ponuđeno je 36,9 odsto akcija Rekreatursa, od čega je 26,1 odsto u vlasništvu Republike Srbije, u vlasništu Akcionarskog fonda je 5,8 odsto akacija, a vlasnik 4,9 odsto akcija je NBS.

Zainteresovani kupci mogu podneti prijave za učešće u nadmetanju za kupovinu tog preduzeća, čija je delatnost hotelski i sličan smeštaj, do 14. septembra, a otvaranje ponuda je 18. septembra.

Tender za prodaju kapitala Rekretaursa objavljen je 28. juna kada je ponuđeno 31,9 odsto akcija po početnoj ceni od 6,53 miliona evra, a rok za dostavljanje prijava za učešće u tom postupku bio je 24. avgust.

Prethodni tender za prodaju vlasništva države i Akcionarskog fonda u Rekretaursu, objavljen u novembru prošle godine, bio je neuspešan, a početna cena bila je sedam miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: