Raskinut ugovor - nova firma i novi rok za Koridor 10

Poslednji segment Koridora 10, do same makedonske granice, deonicu Srpska kuća - Levosoje, završiće drugi izvođač.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

08:25

Raskinut ugovor - nova firma i novi rok za Koridor 10
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

"Putevi Srbije" su krajem prošle godine raskinuli ugovor sa konzorcijumom domaćih firmi, "MBA - Ratko Mitrović niskogradnja" i "Srbija auto-put", navode Večernje novosti.

Rok da se na tendere za završetak ovih osam kilometara jave novi ponuđači ističe danas. Njima država daje rok od šest meseca da završe posao koji njihovi prethodnici nisu ni za skoro tri godine.

Iako je reč o svega osam kilometara dugoj trasi, radovi na ovom delu Koridora su probili i produžetak. Započeti su 2015. godine, rok iz decembra 2016. je produžen za deset meseci, ali skoro godinu i po kasnije - bira se novi izvođač.

Prošlog meseca Vlada je "Putevima Srbije" obezbedila beskamatnu pozajmicu, iz privatizacionih sredstava, u iznosu od 1,2 milijarde dinara. Namena je izmirenje obaveza prema izvođačima. U ovom preduzeću nismo uspeli da saznamo kome tačno duguju taj iznos, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: