Kralj mesa ima novi plan - upravo kupio zemlju

Preduzeće MPZ Agrar Novi Sad, deo Industrije mesa "Matijević, potpisalo je sa Gradom Zrenjaninom ugovor o kupovini 10 hektara zemljišta u industrijskoj zoni.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

12:39

Kralj mesa ima novi plan - upravo kupio zemlju
Foto: Thinkstock

Cena zemljišta iznosi 65,9 miliona dinara.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor MPZ Agrar Željko Radanović i direktorka Industrije mesa "Matijević" Branka Grubor.

Na kupljenoj parceli, kako je najavljeno, biće podignuta najveća hladnjača u tom delu Vojvodine i biće namenjena skladištenju višanja i povrća.

Kapacitet hladnjače biće 15.000 tona, a ukupna investicija procenjuje se na 20 miliona evra.

Preduzeće MPZ Agrar planira i zasade voća na oko 1.000 hektara, od kojih oko 300 na teritoriji Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina je ocenio tu investiciju kao izuzetno značajnu, jer će jedna domaća kompanija uložiti 20 miliona evra ne samo u industrijsku proizvodnju, već u razvoj poljoprivrede i agrara.

Direktor MPZ Agrar Željko Radanović rekao je da će gradnja hladnjače početi narednog proleća, a radovi bi trebalo da budu završeni za godinu i po.

"Biće zaposleno najmanje 200 radnika, a plate će biti na zavidnom nivou. Radićemo i otkup povrća i višnje od kooperanata, a u hladnjači će se zamrzavati i prerađivati najveća količina višnje i izvoziti na tržište Evropske unije", kazao je Radanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: