Oružari prekinuli štrajk, ispunjen uslov - pala ostavka

Radnici Alatnice fabrike Zastava oružje, posle trodnevnog prekida počeli su ponovo da rade.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

16:20

Oružari prekinuli štrajk, ispunjen uslov - pala ostavka
Foto: Thinkstock

Radnici su prekinuli štrajk pošto je ispunjen jedan od njihovih zahteva - rukovodilac pogona je podneo ostavku, saopštio je danas Samostalni sindikat.

U saopštenju se navodi da je direktor fabrike Zastava oružje Milojko Brzaković prepodne u obraćanju radnicima Alatnice, odbacio svaku mogućnost smene rukovodioca tog pogona, koga je pre dve godine doveo i fabriku i postavio za rukovodioca.

U sindikati smatraju da taj rukovodilac nije imao dovoljno uskustva da bi bio na čelu Alatnice i da je njegov način rukovođenja doveo do stvaranja loših međuljudskih odnosa koji su kulminirali nezadovoljstvom radnika sveukupnim stanjem u pogonu gde majstorsko umeće dolazi do punog izražaja.

"U narednom periodu pokrenuće se i rešavanje ostalih zahteva radnika Alatnice koji se tiču teških uslova rada zbog hemijske štetnosti, nedostatka odgovarajućih alata, načina nagrađivanja i poboljšanja higijenskih uslova", saopštio je sindikat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: