Posle prvog uskoro i drugi, da ne bude kao u Užicu

Posle nedavnih najava da će Novi Sad dobiti prvi kružni tok, sada se predviđa još jedna kružna raskrsnica u glavnom gradu Vojvodine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

13:40

Posle prvog uskoro i drugi, da ne bude kao u Užicu
Foto: Thinkstock

Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđen je novac za projekat spajanja Bulevara Jovana Dučića i Ulice Dragoslava Srejovića, samim tim Novog naselja i Veternika.

Raskrsnica Bulevara Jovana Dučića i Ulice Dragoslava Srejovića i Veterničke rampe projektovana je kao kružna, a ukupna dužina saobraćajnice s pristupnim krakovima kružnom toku je oko 450 metara.

Da bi se Novo naselje spojilo s Veternikom, potrebno je Bulevar Jovana Dučića produžiti oko 330 metara. Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine metar i po. Na obe strane saobraćajnice predviđeni su parkinzi, trotoari i biciklističke staze.

Projektovanje bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini godine, a kako je krajem godine za skupštinskom govornicom rekao v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, očekuje se da će nakon rebalansa budžeta, na leto, biti izdvojen i novac za izvođenje radova.

Spajanje Bulevara Jovana Dučića s Ulicom Dragoslava Srejovića predviđeno je planom detaljne regulacije, a na taj način Novi Sad bi se, osim preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezao s Veternikom. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su nam da je rešavanje imovinskopravnih odnosa na trasi produžetka Bulevara Jovana Dučića u završnoj fazi.

Podsećamo na to da Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u toku prethodne godine nekoliko puta raspisivala javnu nabavku za projektanta saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem produžetka bulevara, ali se niko nije javio na tender, pa je postupak obustavljen. Procenjena vrednost projekta bila je dva miliona dinara (bez PDV-a).

Izgradnjom pomenute saobraćajnice ostvariće se kontinuiran tok saobraćaja od Bulevara oslobođenja do Ulice kralja Petra Prvog u Veterniku. Realizacijom tog projekta i izgradnjom odgovarajuće infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže, gradsko građevinsko zemljište u tom delu grada biće interesantnije potencijalnim investitorima, smatraju u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: