"Obećali smo pre 3 god, "BG na vodi" dokaz"

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je grad odobrio sredstva za izgradnju novog doma zdravlja na Banjici koja je planirana u sledećoj godini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Beobuild
Foto: Beobuild

On je dodao da je veoma ponosan na sve što je u protekle tri i po godine urađeno u zdravstvu na toj opštini.

Razgovarajući sa građanima opštine Voždovac na platou kod Banjičke pijace Mali je izrazio zadovoljstvo što je ta opština dobila šest novih ambulanti i što se na Voždovcu, kako kaže, rade kilometri ulica i kanalizacione i vodovodne mreže.

''Predsednik opštine se zajedno sa nama bori za svaki metar i kilometar, za svaku ambulantu, park... Uređen je plato kod pijace na kojem su ranije bili objekti nelegalne gradnje, postavljeni su solarni paneli, a Voždovčani sada mogu da provode slobodno vreme ovde'' rekao je Mali.

Prema njegovim rečima Beograd je pre samo tri i po godine izgledao potpuno drugačije, a građani se, kako kaže, sećaju Dragana Đilasa i njegove vlasti, propalih podzemnih kontejnera i replike Terazija na Novom Beogradu koja je koštala 600.000 evra i ''koju je vetar oduvao''.

Gradonačelnik je ponovio navode iz godišnjeg izveštaja, koji je podneo građanima Beograda, da je vraćeno skoro 500 miliona evra dugova Dragana Đilasa, da su stabilizovane javne finansije, a deficit smanjen skoro tri puta.

''Trenutno na računu grada Beograda imamo 14 milijardi dinara i hoćemo da taj novac damo građanima, da uložimo u projekte koji su njima važni'', naglasio je Mali.

On je podsetio da su građani na Labudovom brdu i u Rakovici posle 30 godina dobili nov dom zdravlja i najavio za sledeću godinu izgradnju novih u Borči i Ugrinovcima, kao i da će biti proširen dom zdravlja u Obrenovcu.

''Mi smo pre tri godine dali obećanje da ćemo biti drugačiji i da ćemo voditi računa o svakom dinaru građana, a kroz ''Beograd na vodi'' pokazali da možemo realizujemo velike projekte. Beograd je danas grad kranova i dizalica, grad danas ima rekordno nizak broj nezaposlenih, trenutno ih je 88.120, a pre samo tri godine bilo ih je 109.000'', rekao je Mali.

On je dodao da će grad nastaviti da se bori za svako novo radno mesto i novu investiciju istakavši da Beograd ''ne može da dozvoli da u 21.veku svaki građanin nema priključak na vodovod i kanalizaciju''.

''Dali smo i veliko obećanje da ćemo 2020.godine početi da gradimo metro, a posle tri-četiri godine Beograd će još lepši i bori. Najvažnije da se borimo za ljude i za to da njihova i naša deca svoje snove ne ostvaruju u Americi, Kanadi i drugim zemljama, već da to učine ovde'', smatra Mali.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji je sa gradonačelnikom razgovarao sa Voždovčanima, naveo je da je budžet te opštine u poslednje tri i po godine značajno uvećan zahvaljući uštedama u gradskom budžetu zbog čega su , kako kaže, obezbeđena sredstva za izgradnju novog doma zdravlja na Banjici i za objekat isturenog odeljenja osnovne škole u Pinosavi.

Prema njegovim rečima na Voždovcu se trenutno asfaltira 33 kilometra ulica, a za sledeću godinu, kako kaže, obezbeđeno je 100 miliona dinara za asfaltiranje ''svake nekategorisane ulice na toj opštini''.

''Odgovorna politika koju sprovodi grad, a koja se prenosi i na opštinu Voždovac dovela je do ovakvih rezultata, a u razgovoru sa građanima vidi se da li su zadovoljni. Više puta sam pozivao čelnike grada iz đilasovog perioda da nam donesu slike neke njihove investicije na Voždovcu, spremni smo da se poklonimo i zahvalimo u tom slučaju, ali oni je nemaju'', rekao je Savić.

Vesti

strana 1 od 284 idi na stranu