Radnici i kompanije sve više volontiraju

Beograd -- Članice Foruma za odgovorno poslovanje, 17 kompanija koje posluju u Srbiji, uložile su više od 1,25 milijardi dinara u društveno odgovorno poslovanje u 2016.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Te kompanije su podržale 743 organizacije i 1.154 projekta, dok je u lokalnu zajednicu uloženo više od 580 miliona dinara, a najveći broj projekata realizovan je u Nišu, Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu, Vranju i Leskovcu.

Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva Neven Marinović rekao je na predstavljanju rezultata da su se, u poređenju sa prvom godinom kada je rađeno istraživanje, investicije u aktivnosti društveno odgovornog poslovanja uvećale dva i po puta.

"Broj sati koji su zaposleni u kompanijama posvetili volontiranju i društvenim ciljevima se uvećao za jedan i po put, a broj projekata posvećenih korporativnom volontiranju veći je za 30 odsto", kazao je Marinović.

On je dodao da su kompanije u poređenju sa periodom od pre pet godina uložile tri puta više resursa u zaštitu životne sredine i reciklirale sedam puta veću količinu različitih materijala.

"Kompanije su zadržale fokus na razvoju programa za razvoj svojih zaposlenih i nastavljaju da ulažu u zaštitu i bezbednost na radu iznad zakonskog nivoa", kazao je Marinović.

Članice Foruma za odgovorno poslovanje su realizovale ukupno 85 volonterskih projekata u svojoj organizaciji i učestvovale u još 25 eksternih volonterskih akcija.

Vesti

strana 1 od 288 idi na stranu