Turski Erste proširuje proizvodnju

Kruševac -- Turska "Erste" kompanija u Kruševcu planira da sledeće godine realizuje proizvodnju u vrednosti od osam do deset miliona evra

Izvor: Tanjug
Podeli

Takođe planira da udvostruči broj radnika, najavio je vlasnik tog preduzeća Muamer Ozđan.

On je objasnio da su prošle nedelje dopremljene nove mašine za proizvodnju PVC stolarije i za drvnu indrustriju, precizirajući da je ukupna vrednost opreme koju je ta kompanija iz Turske dovezla u Srbiju oko 1.150.000 evra.

"Ove godine sezona nam je kasno počela, i uglavnom smo robu do sada uvozili direktno iz naše firme iz Istanbula. Sada smo potpisali neke veće, bitnije ugovore i naš cilj je da sledeće sezone imamo proizvodnju od osam do deset miliona evra", kazao je Ozdjan Tanjugu.

Ozdjan je rekao da bi broj radnika sa sadašnjih 60 mogao biti povećan na 120.

"Iznajmili smo i mesto u slobodnoj zoni u 'Trajalu', pa sada imamo još jednu lokaciju za rad, kazao je Ozdjan, podsetivši da se "Erste" kompanija na osnovu ugovora o poslovno tehničkoj saradnji nalazi u drvno-preradjivačkoj industriji Savremeni dom."

Ozdjan očekuje izvoz iz slobodne zone u susedne države Hrvatsku, Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku i Makedoniju, rekavši da će se zbog toga u narednom periodu povećati proizvodnja.

Očekujemo da promet iz slobodne zone bude oko 300.000 do 400.000 evra mesečno, medjutim, naši pregovori o širenju tržišta su i dalje u toku, tako da to nije konačan iznos, ističe Ozdjan i dodaje da se polako kompletna proizvodnja iz Istanbula seli u Kruševac.

Kompanija "Erste" je nedavno sa "Erste bankom" potpisala ugovor o potrošačkim kreditima za gradjane. Kako je objasnio Ozdjan, gradjani će po fiksnoj kamatnoj stopi od 6,25 odsto, na period do pet godina, moći da podignu kredit za energetsku efikasnost, odnosno za kupovinu PVC stolarije koju proizvodi "Erste" u Kruševcu.

Vesti

Zakonom protiv aflatoksina

Beograd -- Država će ove godine upotrebiti sva zakonska sredstva da ne dođe do pojave aflatoksina, izjavio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović.

Srbija subota 31.08. 13:22 Komentara: 1
strana 1 od 311 idi na stranu