EPS plaća Partizanu 800.000 evra

Elektroprivreda Srbije platiće 800.000 evra FK Partizan na ime sponzorstva u Ligi šampiona i drugim međunarodnim utakmicama do kraja 2011. godine.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 18.09.2010.

00:03

Default images

Prema odredbama tog ugovora, Partizan će novac dobijati u 12 mesečnih rata tek od januara 2011, samo ako to odobri Vlada Srbije, piše Pres.

Kako navodi taj list, u EPS-u su dobili na uvid ugovor o sponzorstvu sa FK Partizan, po kojem se EPS obavezuje da na ime sponzorstva uplati FK Partizan 800.000 evra počev od januara 2011. godine.

"Na ime sponzorstva sponzor obezbeđuje sredstva u iznosu 800.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu NBS na dan fakturisanja, bez poreza na dodatu vrednost. Iznos će sponzor uplatiti FK Partizan u 12 jednakih mesečnih rata, počev od januara 2011. godine. Mesečne rate dospevaju na plaćanje 15. u mesecu", piše u članu 3. ugovora.

U sledećem članu FK Partizan se obavezao da na svim međunarodnim utakmicama „koje će igrati do kraja 2011. godine", na dresovima igrača ima logo sponzora.

U EPS-u ne poriču da do sada nisu sponzorisali sportske klubove, što im ni statut firme ne dozvoljava, ali tvrde da je FK Partizan morao da dobije sponzora u što kraćem roku jer bez njega ne bi mogao da učestvuje u Ligi šampiona.

"EPS je bio suočen sa situacijom da fudbalski šampion Srbije u najkraćem mogućem roku mora da nađe sponzora, jer bez generalnog sponzora nije moguće učešće u Ligi šampiona. Procenjeno je da je nacionalni interes da se šampion Srbije pojavi u najelitnijem takmičenju", rekli su nam u EPS-u.

U toj kompaniji kažu da već više od 10 godina daju novac za nastupe reprezentacija u košarci, rukometu, odbojci i vaterpolu, a pomažu i sportistima koji se pojavljuju na drugim međunarodnim takmičenjima u ime naše zemlje.
Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković kaže da do sada kompanija nije dala ni dinara FK Partizan, što se može zaključiti i iz ugovora. A, da li će dati novac naredne godine, zavisiće od Vlade Srbije. Zanimljivo je da UO EPS-a još nije dao saglasnost na pomenuti ugovor.

"Ugovor stupa na snagu od januara 2011. i to ukoliko se desi da do tada ne bude nađen strateški partner Partizana. Sredstva će biti u planu poslovanja EPS-a za narednu godinu, a taj plan ide na usvajanje pred UO i Vladu Srbije", objasnili su u kompaniji.

Iz EPS-a su nedavno saopštili da je kompanija spremna da pomogne FK Partizan u traženju strateškog partnera među najvećim kompanijama kako bi se obezbedila još jača podrška.

Međutim, predsednik Partizana Dragan Đurić kaže da je njihov problem sa sponzorima rešen. "Mi smo rešili problem sa sponzorima, tako da ne razmišljam o tome", rekao je kratko Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: