Svet 9

07.05.2024.

8:34

"Sankcije nisu uspele, po privrednom rastu smo ispred vodećih zemalja EU"

Ruski predsjednik Vladimir Putin je na sastanku s članovima vlade izjavio da su "zapadni protivnici Rusije pokušali zemlju da unište iznutra, ali da nisu uspeli".

Izvor: Index

"Sankcije nisu uspele, po privrednom rastu smo ispred vodećih zemalja EU"
Epa, EKATERINA SHTUKINA

Podeli:

Putin je istakao da se rezultat sankcija pokazao suprotnim od očekivanog.

"Vi i ja vrlo dobro znamo što se dogodilo s ekonomske točke gledišta. Započeli su ekonomsku agresiju na Rusiju. Beskonačan broj sankcija s kojima smo se suočili bio je usmeren na jednu stvar, a vi i ja dobro znam koji je bio cilj - uništiti Rusiju iznutra. I to ne samo politički, nego pre svega ekonomski - sankcije su trebale da izazovu masovnu nezaposlenost u zemlji, dovedu do zatvaranja preduzeća i industrija, ali naši protivnici nisu uspeli", rekao je Putin, prenosi ruska državna agencija Tas.

"Rusija je po privrednom rastu ispred vodećih zemalja EU"

Putin je kazao da se rezultat antiruskih sankcija pokazao "upravo suprotnim od očekivanog".

"Prošle godine je ruska ekonomija rasla višom stopom od globalne. Po privrednom rastu Rusija je ispred vodećih zemalja EU. Uspešno smo prevladali najsloženije istorijske izazove. Temeljno je važno što smo nastavili da rešavamo aktuelne probleme, ali i dosledno radimo na razvojnoj agendi u okviru ključnih nacionalnih ciljeva", rekao je Putin, prenosi Tas.

Putinova inauguracija održaće se danas u 12 sati po moskovskom vremenu, što je 13 sati po evropskom vremenu, podseća Indeks.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – otimaju: Rusija uzvraća udarac

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o postupku nadoknade štete Rusiji i centralnoj Banci Rusije "izazavane neprijateljskim delovanjem SAD" koji predviđa da Moskva može da zapleni američku imovinu u Ruskoj Federaciji.

13:14

26.5.2024.

1 d

Podeli: