Srbija

Četvrtak, 08.07.2010.

23:32

Tadić: Ulaganje u CG je patriotizam

Ulaganje u Crnu Goru je na nivou ekonomskog patriotizma srpskih investitora, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić tokom posete Crnoj Gori.

Izvor: Novosti, SEEbiz

Default images

Tadić je, odgovarajući na pitanje hoće li biti više investicija iz Srbije u Crnoj Gori, rekao da je "na nivou ekonomskog patriotizma ulaganje u Crnu Goru". .

On je s crnogorskim zvaničnicima razgovarao o ekonomskim pitanjima i u tom smislu je zajednički konstatovano da postoji veliki prostor za unapređenje te saradnje, posebno u oblasti transporta i energetike.

On je sa crnogorskim kolegom Filipom Vujanovićem posetio Mtel, koji je u vlasništvu Telekoma Srbije. i rekao da je M:tel kompanija koja vrlo odgovorno radi pomažući njene građane, sport i zdravstveni sistem Crne Gore. Predsednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović su tom prilikom istakli da je to primer dobre investicije iz Srbije u Crnu Goru.

"Socijalno odgovorno ponašanje srpskih kompanija podiže kredibilitet države Srbije. S druge strane, jedna telekomunikaciona firma koja radi u domenu bliskih veza među ljudima je ustvari najbolja investicija i način da naša dva naroda, zemlje i pripadnici istog naroda budu povezani jedni sa drugima", kazao je Tadić.

On je rekao da mu je drago što M:tel podržava crnogorski vaterpolo, ali da mu je bilo žao kada je Crna Gora na Evropskom prvenstvu prije dvije godine u finalu pobijedila Srbiju.

"Radujem se što vidim kako dobro funkcionišu srpske investicije u regionu i u Crnoj Gori. Mtel nije samo srpska kompanija, već i crnogorska, obezbeđujući građanima posao i ostvarivanje veza sa svojim bližnjim", rekao je Tadić.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je kazao da se raduje što je jedna sjajna investicija Srbije ovako kvalitetno primljena u Crnoj Gori.

Istovremeno, premijer Crne Gore Milo Đukanović je posle susreta sa Tadićem ocenio je da je razgovor bio veoma koristan i da je doprineo boljem razumevanju i ”pravilnoj identifikaciji prioriteta u budućim fazama bilateralne saradnje”:

"To se odnosi, pre svega, na autoput Bar - Beograd, kao deonicu puta koji je veza sa Budimpeštom, Bukureštom i ostalim centrima srednje Evrope. Bilo je reči o nastavku realizacije projekta rekonstrukcije železnica, boljem korišćenju energetskih potencijala, unapređenju u oblasti turizma, ali i o otvorenim pitanjima u regionu", rekao je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: