Dinar sutra stagnira prema evru

Dinar će sutra minimalno pasti u odnosu na evro i to svega za dve pare ili 0,02 odsto, pri čemu NBS danas nije intervenisala na deviznom tržištu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2010.

17:34

Default images

Zvanični srednji kurs tako će iznositi 102,8214 dinara za jedan evro, objavila je centralna banka.

Od početka godine NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 976,5 miliona evra, uključujući i jučerašnju intervenciju. Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,9679 dinara za evro.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je kurs dinara odraz ekonomskih prilika u zemlji.

Govoreći o kursu dinara šef Misije MMF-a Albert Jeger je ocenio je danas da je "plivajući" kurs pomogao Srbiji da lakše izdrži negativne efekte svetske krize i da je podstakao izvoz iz zemlje "mada svi u Srbiji nisu bili zadovoljni padom nacionalne valute".

Viceguverner NBS Bojan Marković kaže da je politika fleksibilnog deviznog kursa NBS, pokazala da su i zemlje u okruženju, koje su je primenjivale kao i Srbija, ublažile negativne efekte globalne ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: