Indijci spremni za gradnju IT parka

Indijska Embasi grupa spremna je da počne izgradnju Tehnološkog parka u Inđiji, vrednog 600 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2008.

08:27

Default images

Ambasador Indije u Beogradu Adžaj Svarup kaže da ta grupa čeka da dobije zemljište za realizaciju tog projekta. Embasi grupa je završila projekat tehnološkog parka i očekivala je da ugovor o zakupu zemljišta dobije u aprilu ili maju ove godine, što se nije dogodilo zbog održavanja izbora, kaže on.

Projekat, kako je naveo, obuhvata ne samo osnovni deo tehnološkog parka, već i prateće objekte - stambene, ugostiteljske i zabavne sadržaje, kako bi radnici tehnološkog parka mogli u potpunosti da se usredsrede na stručni rad i da ne razmišljaju o drugim stvarima.

Izgradnja će početi u roku od nekoliko meseci od dobijanja dozvole, naveo je ambasador Indije i dodao da je Embasi grupa već izabrala jedno srpsko preduzeće za konsultanta u projektu.

Memorandum o razumevanju za izgradnju tehnološkog parka potpisali su u septembru 2007. godine ministar ekonomije Mlađan Dinkić, vlasnik Embasi grupe Džitu Virvani i gradonačelnik Inđije Goran Ješić.

Kako je ranije najavljeno, u izgradnju prve faze Tehnološkog parka bilo bi uloženo 60 miliona dolara, a planirano je da se za pet pet godina investicije povećaju na 600 miliona dolara. Ukupno bi bilo izgrađeno 250 hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora na 270 hektara i otvoreno 25 hiljada radnih mesta.

Indijska Embasi grupa, osnovana je u Bangloru 1985. godine, bavi se izgradnjom IT i biznis parkova, a do sada je izgradila oko dva miliona kvadratnih metar komercijalnih i stambenih objekata. Među njenim klijentima su i IBM, Majkrosoft i HP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: