"Tarket" ulaže u novi pogon

Beograd -- Kompanija "Tarket" (Tarkett) iz Bačke Palanke počela je izgradnju novog pogona, u koji će uložiti 10 miliona evra.

Izvor: Beta
Podeli

Proširenje fabričkih pogona za proizvodnju višeslojnog parketa, obezbediće proizvodnju dodatnih dva miliona kvadratnih metara parketa godišnje, što će omogućiti udvostručavanje proizvodnje od 2008. godine.

Fabrika parketa "Tarket" u Bačkoj Palanci otvorena je u novembru 2005. godine, zajedničkim ulaganjem "Sintelona" i međunarodne kompanije "Tarket", a u prvoj godini poslovanja proizvela je 1,3 miliona kvadratnih metara parketa i izvezla 95 odsto proizvodnje za 96 miliona evra.

Direktor "Tarketa" u Srbiji Veselin Veskovića kazao je da je početno ulaganje od 22 miliona evra i dodatnih 10 milion evra za obrtna sredstva ispunilo sva očekivanja, zbog čega je doneta odluka o proširenju proizvodnje.

Ove godine planirano je povećanje izvoza u Rusiju, Švedsku, Ukrajinu i na Balkan, a predviđen je početak plasmana višeslojnog parketa u SAD, dodaje se u saopštenju.

Međunarodna kompanija "Tarket" je početkom novembra 2006. uspešno završila preuzimanje dodatnih 21,1 odsto akcija bačkopalanačkog "Sintelona", nakon čega je postala većinskih vlasnik sa 64,3 odsto kapitala.

Vesti

strana 1 od 115 idi na stranu