Pored Ikee grade najveći autlet centar FOTO

U blizini robne kuće Ikea u Zagrebu poležen je kamen temeljac za izgradnju najvećeg autlet kompleksa u Hrvatskoj.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

12:57

Pored Ikee grade najveći autlet centar FOTO
Foto: Ikea

Otvaranje je planira na proleće 2018. godine.

Realizacija ovog projekta je planirana u dve faze, u koje će, uz prateće sadržaje biti uloženo ukupno 88 miliona evra.

Nakon prve faze koja će biti završena tokom proleća sledeće godine, najveći autlet kompleks u Hrvatskoj prostiraće se na od 15.000 metara kvadratnih sa oko 90 prodavnica. Nakon druge faze projekta, kompleks će se protezati na 25.000 metara kvadratnih i imaće oko 150 prodavnica, među kojima će veliki deo činiti modni brendovi.
Foto: Ikea
Uz robnu kuću IKEA Zagreb, Designer Outlet Croatia posetiocima će obezbediti i prateće sadržaje, među kojima su lanci brze hrane, igraonice za decu i benzinska pumpa, koji će biti dostupni već 2018. godine, dok će hipermarket i maloprodajni park i DIY zona biti otvoreni nakon druge faze gradnje.

Kamen temeljac su položili predstavnici investitora, Branko Mihajlov, direktor kompanije Designer Outlet Croatia, Sylvie Mutschler, direktorka švajcarskog Mutschler Outlet Holding AG, Stefan Vanoverbeke direktor IKEA SEE te Thomas Reichenauer, direktor kompanije ROS Retail Outlet Shopping koja će upravljati kompleksom i biti zadužena za zakup prostora. U polaganju kamena temeljca pridružili su se i načelnik opštine Rugvica Mato Čičak, kao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Želimo da doprinesemo daljem razvoju lokalne zajednice tako što će, uz otvaranje više od 400 radnih mesta nakon prve faze gradnje, u sklopu Designer Outlet Croatia raditi i pijaca“, kaže Branko Mihajlov, direktor kompanije Designer Outlet Croatia.

Zamenik predsednika Vlade Republike Hrvatske Frano Matušić, državni službenik u Ministarstvu turizma, istakao je kako će autlet kompleks doprineti turističkoj ponudi u blizini glavnog grada Hrvatske i svojom jedinstvenom ponudom i pozicijom na raskršću auto-puteva, privući i brojne posetioce iz regiona i susednih zemalja.

Svečanosti su prisustvovali i drugi predstavnici državne vlasti, među kojima i zamenik predsednice Republike Hrvatske Marko Jurčić, savetnik predsednice za privredu i državnik službenik u Ministarstvu građevinarstva i prostornog uređenja Željko Uhlir. Podršku projektu pružili su i predstavnici Ambasada Švedske i Švajcarske u Republici Hrvatskoj i predstavnici Hrvatske privredne komore, Hrvatskog udruženja poslodavaca i Hrvatske trgovinske komore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: