Poslednja šansa za posrnulog giganta: Država priprema finansijsku injekciju

Đuro Đaković, posrnula slavonskobrodska firma, nekadašnji div u mašinskoj industriji, dobiće državnu granciju za zajam kako bi se spasila od propasti.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2020.

15:10

Poslednja šansa za posrnulog giganta: Država priprema finansijsku injekciju
Foto: Depositphotos, DmitryRukhlenko

To je potvrdio ministar privrede Darko Horvat.

"Siguran sam da finansijska injekcija koja je pripremljena i koja je u završnoj fazi realizacije donosi vetar u leđa Đuri Đakoviću. Nova uprava u ovom trenutku s dobavljačima koordinira iznos uplate, odnosno vraćanja duga kako bi se račun mogao deblokirati. Siguran sam da će se dogoditi dobra stvar za Đuru Đakovića. Poruka koju sam imao i u procesima Forte Nove, Trećeg maja i Petrokemije, ista je i za Đuru Đakovića, tranzicija iz nekih starih razmišljanja u neko novo moderno tržište mora se dogoditi. Ovo je poslednja prilika za Đuru Đakovića", poručio je Horvat, prenosi HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: