Hoće li Sarajevo dobiti toranj od 40 spratova: Vrednost projekta preko 200 miliona evra

Načelnik opštine Novi Grad Semir Efendić ponovo je pričao o gradnji Kongresnog centra na Alipašinom polju u Sarajevu.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 02.01.2020.

16:00

Hoće li Sarajevo dobiti toranj od 40 spratova: Vrednost projekta preko 200 miliona evra
Foto: Depositphotos, bloodua

"Početkom 2020. godine, u januaru ili februaru, opština će raspisati međunarodni javni poziv investitorima za izgradnju Kongresnog centra Sarajeva. Radi se o projektu u vrednosti između 300 i 400 miliona KM", najavio je Efendić.

Urbanistički projekat Kongresni centar Sarajeva usvojilo je Opštinsko veće Novi Grad 2016. godine, ali je zbog administrativnih problema stalno odgađana njegova implementacija, prenosi Klix.

Ranije su postojali zainteresovani investitori iz Omana, ali je administracija kočila projekat. Tako je još pre godinu dana za Klix.ba potvrdio načelnik Efendić i čini se da je tek sada došlo vreme za raspisivanje tendera. Sada ostaje da se vidi da li će se javiti potencijalni investitori, a treba istaći da se radi o veoma atraktivnoj lokaciji, uz samu gradsku magistralu.

Sarajevo bi implementacijom ovog plana prvi put dobilo toranj viši od 40 spratova, a poseban značaj bi imao kongresni deo koji bi imao nekoliko različitih multifunkcionalnih dvorana, među kojima je i koncertna dvorana s binom koja može da primi 1.000 ljudi, sa 734 mesta, zatim multipleks bioskop, kao i više različitih dvorana na spratovima u kojima bi da se održavaju centralni kulturni i poslovni događaji u BiH, kao i pres-centar. Takođe, u blizini kompleksa trebalo bi da bude izgrađen i centralni trg uz posebnu pešačku zonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: