Ulaganja dala rezultate: Četiri od pet domaćinstava ima brz internet

Širokopojasni priključak na internet trenutno ima 80 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, pokazuju podaci crnogorskog Ministarstva ekonomije.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 06.10.2019.

08:43

Ulaganja dala rezultate: Četiri od pet domaćinstava ima brz internet
Foto: Depositphotos/firefox

Iz tog resora su rekli Pobjedi da je u zadnje tri godine, od kada je započeta realizacija nacionalne Strategije razvoja informacionog društva, ostvaren izuzetan napredak u razvoju infrastrukture i mreža za brzi pristup internetu.

Taj vladin resor će, kako je najavljeno, do kraja godine dostaviti vladi na usvajanje Predlog zakona o korišćenju fizičke infrastrukture za postavljanje elektronskih komunikacionih mreža velikih brzina, prenela je agencija Mina.

"Ulaganja na tržištu elektronskih komunikacija u prethodne tri godine rezultirala su konkretnim i značajnim poboljšanjem vrednosti svih indikatora za praćenje kvaliteta i dostupnosti širokopojasnog pristupa internetu u Crnoj Gori. Penetracija širokopojasnih priključaka za domaćinstva iznosi 80 odsto, što praktično znači da četiri od pet domaćinstava u Crnoj Gori ima aktivan broadband priključak", kazali su predstavnici Ministarstva ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: