Oborili rekord: 11.000 putnika u jednom danu

Juče je, kako je saopšteno iz kompanije Aerodromi Crne Gore, bilo opsluženo 56 aviona i 11.313 putnika.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.07.2019.

12:15

Oborili rekord: 11.000 putnika u jednom danu
foto: Depositphoto, happyalex

Istog datuma prošle godine bilo je 13 aviona i 1750 putnika manje.

"Godine 2003. imali smo dve redovne i desetak čarter linija. Sada smo povezani sa 80 destinacija širom Evrope. Svake godine progresivno uspostavljamo nove partnerske odnose sa renomiranim aviokompanijama, a samo u posljednje 2 godine otvoreno je 30 novih linija. Takođe, imovina preduzeća uvećana je više od četiri puta. Zbog svih rezultata, ubrzanog razvoja i uspešne poslovne politike Međunarodno udruženje aerodroma nagradilo je 2007. godine Aerodrom Podgorica priznanjem za najbolji evropski aerodrom kapaciteta do milion putnika", saopštili su iz kompanije Aerodromi Crne Gore.

Veliki rast broja putnika tokom letnje sezone doneo je potrebu za novim kapacitetima, te je, uz stručnu i tehničku pomoć Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj za samo četiri meseca izgrađen Terminal dva, namenjen putnicima u odlasku. Napravljeni su i šest novih ček-in šaltera, kao i odlazeći gejt sa šest izlaza. U cilju smanjivanja gužve i povećanju komfora putnika, planiraju se slične inovacije i na Aerodromu Podgorica.

Iz godine u godinu sve više kompanija želelo je da uspostavi linije sa Crnom Gorom. Jedni za drugim pristizali su Adria, AlItalija, Turkiš Erlajns, RajanEr, VizEr, LOT, IziDžet, Aeroflot, IsEr i konačno je u aprilu ove godine na Aerodrom Tivat prvi put u istoriji sleteo avion Lufthanze”, otkrili su iz Aerodroma Crne gore.

"Jedna smo od retkih zemalja koja nije članica EU a ima takav status. Radi se i na tome da se putnicima koji imaju vezane letove, a već su prošli jednu kontrolu omogući da ne moraju da prolaze kroz dodatnu kontrolu. To obezbeđuje brzinu i komfor putnika, značajno štedi troškove i omogućava bržu povezanost između letova", kažu iz ovog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: