"Srbija prilika za dobru zaradu: Oni koji su ušli znaju"

Hrvatska privredna komora poručila je drvoprerađivačima u Hrvatskoj da zbog velikog rasta građevinarstva u Srbiji, na tom tržištu imaju priliku za dobru zaradu.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Oni koji su već ušli na tržište Srbije znaju koliko im ono vredi, a za sve one koji to nisu učinili iz HGK poručuju kako drvoprerađivači zbog velikog rasta građevine u susedstvu itekako imaju priliku za dobru zaradu.

“U prvih šest meseci ove godine skok građevinarstva u Srbiji beleži rast od 25 odsto, u odnosu na prošlu godinu. Takav porast građevinskih radova je prilika i za naše drvoprerađivače koju treba iskoristiti”, izjavio je potpredsjednik Sektora za poljoprivredu i turizam HGK Dragan Kovačević prilikom predstavljanja hrvatskih kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja opreme i unutrašnje dekoracije u Beogradu, piše Net.hr.

Taj svojevrsan poziv i pre no što je izrečen prepoznali su u kompaniji PP Galeković u kojoj se bave proizvodnjom klasičnih i gotovih lakiranih podova. “Na srpskom tržištu smo prisutni već dugi niz godina i možemo se pohvaliti da ostvarujemo konstantni rast. Srpsko tržište smatramo velikim potencijalom jer se trenutno događa rast gradnje, najviše u samom Beogradu”, kaže Filip Galeković čija kompanija izvozi 70 odsto svoje proizvodnje i to pre svega na tržište EU, a potom i u region i Aziju.

Izvoz proizvoda od drva i nameštaja iz Hrvatske u Srbiju inače je poslednjih godina u porastu. U 2015. je tako ostvaren izvoz od 13 miliona evra, 2016. od 15 i po miliona evra, dok je u prošloj godini ostvaren izvoz od 17 miliona i 750 evra.

strana 1 od 49 idi na stranu