180 otkaza - nepredviđeni radovi na još 2 aviona

Avio-kompanija Kroacija erlajnz ove godine je otkazala ukupno 180 letova, od čega njih 106 zbog produženog održavanja aviona.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

17:36

180 otkaza - nepredviđeni radovi na još 2 aviona
Foto: Thinkstock

U upravi CA kažu da je do kašnjenja u održavanju aviona iz njihove flote, a kojih je ukupno 12, među ostalim, došlo zato što su na velikom pregledu, koji se obavlja svakih šest godina, imali dva Airbusa i jer su na dva Dasha imali nepredviđene radove, piše Večernji list.

Osim što je otkazivala letove, zbog manjka raspoloživih aviona, CA je morao kratkoročno unajmljivati avione drugih kompanija, a njima je, prema podacima uprave, dosad obavljeno 106 letova.

S obzirom na to da još jedan Dash nije u pogonu, a njegovo vraćanje u promet očekuje se u sledećih osam dana, u tom će periodu unajmljenim avionima Kroacija erlajnz obaviti još 34 leta.

U upravi CA kažu da je broj otkazanih letova i letova koji su obavili sa letelicama u kratkoročnom najmu u dosadašnjem delu ove godine dvostruko veći nego prošle godine, ali da je na istom nivou u odnosu na 2016.

Poručili su i da je od ukupno 8.317 letova u ovoj godini otkazano njih 1,7 odsto. Pritom u upravi CA kažu da će oni imati 50-ak dana kašnjenja u održavanju svojih 12 aviona i da su ta kašnjenja normalna stvar u avijaciji. Koliko će kompaniju koštati kratkoročni najmovi aviona u upravi nisu otkrili, no priznali su da su ti letovi trenutno neprofitabilni. Ali smatraju da je bilo bitnije prevesti putnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: