Todorić se oglasio nakon skandala: Pl(ij)enković - ostavka

Zagreb -- Osnivač Agrokora Ivica Todorić, oglasio se na svom blogu nakon što je potpredsednica hrvatske vlade i ministarka privrede Martina Dalić podnela ostavku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Pročitajte još:

- Skandal trese Hrvatsku: Procurili mejlovi, "bunker" srušen

- Hrvati slavili: Jupi... I to na godišnjicu bombardovanja BG

On je poručio da je vreme da i premijer Andrej Plenković podnese ostavku.

Todorić navodi da objavljeni mejlovi pokazuju da je Plenković o svemu bio informisan i da je imao punu kontrolu nad "procesom otimanja Agrokora".

"Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istog trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neodbranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plen privatnih interesa, postali ste Pl(ij)eković. A to, jednostavno, nije dopustivo", napisao je Todorić, prenosi Hina.

Todorić je ocenio da tu ima posla i za državno tužilastvo budući da su, kako je naveo, Dalić i "njeni iz Grupe Borg sa Agrokorovim krticama" aktivno sarađivali i mesecima izuzimali službenu poverljivu dokumentaciju.

"Mislim da nakon ovih novih činjenica Plenković mora da podnese ostavku", naveo je Todorić i dodao da su Plenković, Dalić i "njihove grupe" naneli ogromnu finansijsku i političku štetu i postideli Hrvatsku.

Vesti

strana 1 od 54 idi na stranu