Novine do grčkog mora: Nova deonica, više za putarinu

Putarina na auto-putu kroz Makedoniju ostaće ista predstojeće letnje sezone, izjavio je u Beogradu ministar za transport i veze Makedonije Goran Sugareski.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.04.2018.

09:01

Novine do grčkog mora: Nova deonica, više za putarinu
Foto: Thinkstock

"Cena će biti nepromenjena", rekao je Sugareski odgovarajući na pitanja novinara.

Trenutno se kroz Makedoniju plaća oko jedan i po evro na tri mesta, a makedonski ministar kaže da će za oko 15 dana biti otvorena za saobraćaj i poslednja deonica auto-puta kroz Makedoniju, na trasi Koridora 10, a to je Demir Kapija - Smokvica kod Đevđelije duga 28,2 kilometra.

On je kazao da će se i na toj deonici naplaćivati putarina.

Na pitanje kada će biti rešeno pitanje polise osiguranja, to jest “zelenog kartona” koji je obavezan za naša vozila još samo u Makedoniji i Republici Srpskoj, rekao je da je Ministarstvo transporta i Ministarstvo finansija u makedonskoj vladi napravilo radnu grupu koja pravi sveobuhvatnu analizu cena.

"Pravi se kompletna analiza o cenama koja treba do kraja maja da bude završena i onda ćemo znati nešto više, ne bih sada spekulisao", dodao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: