Todorić: Imate pare, a police prazne. Kako?

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić objavio je novi post u svom blogu u kojem pita vanrednog poverenika Rimljaka gde je novac od Agrokora.

Region

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

12:59

Todorić: Imate pare, a police prazne. Kako?
(Foto: Thinkstock)

Nakon što je proučio mesečni Izveštaj o privrednom i finansijskom stanju vanredne uprave Agrokora za period od 11. decembra 2017. do 10 januara 2018. godine Ivica Todorić objavio je novi post na svom blogu u kome vanrednog poverenika u Agrokoru Antu Ramljaka pita "gde je Agrokorov novac"?

"Posmatrajući mesečni izveštaj o privrednom i finansijskom stanju vanredne uprave Agrokora za taj period u oči upada nekoliko podataka o kojima, osim evidencije, Ramljak ne govori baš ništa. Na stranici 5. izveštaja uprave navodi se kako je Ramljakova uprava osigurala finansiranje 1,1 milijardi evra i taj kredit dobio je status najstarija potraživanja. Nadalje, na stranici 7. navodi se kako je poslovanje Agrokor grupe pozitivno i iznosi 1,177 milijardi kuna EBITDA! No, na stranici 4. piše podatak da snabdevanje robom za deo grupacije još uvek predstavlja izazov. Stoga, gospodine Ramljak ovi podaci se nne poklapaju - kako je moguće da novac postoji, a nedostaje robe na policama? Jeste li novac uložili u stabilnost kompanije ili su vam namirenja desetine savetničkih timova koje ste odabrali upravo vi i minitarka Dalić prioritet?

Poznato je, naime, da svakog od 150 angažovnih savetnika na dan plaćate 1.000 evra, a poznato je i da povlašteni akdvokati za četiri stranice tipiziranog teksta dobijaju i do 15.000 evra. Rasipanje i izvlačenje novca iz Agrokora je, nažalost, postala činjenica na koju, bar zasada, ne reaguju nadležne institucije. No, uveren sam, da kriminal i kršenje zakona u danima koji slede neće ostati bez sankcija", objavljeno je na blogu Ivice Todorića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: