Najjeftinija pumpa u HR nije u HR

Benzinska stanica na koju Hrvati rado svraćaju jer su cene benzina i cigareta dosta niže u odnosu na ostale, nije na teritoriji Hrvatske.

Region

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2015.

13:16

Default images
Foto: Thinkstock.com

Međutim, da biste došli do nje ne morate preći nijednu granicu. Carinici neće pregledavati vaš prtljažnik brojeći kutije cigareta niti će tražiti račun za pun rezervoar goriva.

Benzinska stanica nalazi se blizu graničkog prelaza Metković-Doljani. Sagrađena je na teritoriju Bosne i Hercegovine. Granični prelaz se nalazi oko 500 metara dalje, a toliko je udaljena i teritorija BiH.

Hrvati dolaze po gorivo i cigarete jer je ušteda značajna - punjenje rezervoara na ovoj benzinskoj košta stotinak kuna (1.600 dinara) manje nego na hrvatskim pumpama. Zbog toga je ona nezaobilazna čak i vozačima koji nisu toliko blizu.

Čini se da se glas o toj benzinskoj stanici nekako pronosi širom Europe, jer svi turisti tačno znaju gde da natoče gorivo kada prolaze tim područjem. Leti su prizori stranih tablica na pumpi česti iako stranci neretko mešaju valute, pa umesto maraka pokušavaju da plate kunama.

Gradnja novog prelaza je u planu, trenutno se radi na otkupu zadnje nekretnine na mestu gde će s početi da se graditi novi prelaz. Kad god se taj granični prelaz sagradi, činjenica je da će benzinska stanica ostati iza nje. Drugim rečima, da bi neko iz Metkovića došao do nje moaće da službeno da pređe granicu. Ali izgradnja prelaza ne muči vlasnike stanice jer još uvek zadovoljno trljaju ruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: