Auto-put Budimpešta-Ploče do 2020.

Na području BIH do kraja 2014. godine trebalo bi da bude izgrađeno ukupno 102 kilometra auto-puta na pravcu koridora V c, koji povezuje Budimpeštu i Ploče.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

19:00

Default images

Kako je izjavio direktor preduzeća Auto-ceste Federacije BiH Ensad Karić, ovaj koridor kroz BiH prolazi u ukupnoj dužini od 330 kilometara.

Deonica koja prolazi kroz teritoriju Federacije BiH u dužini od 285 kilometara najranije bi mogla biti završena 2020. godine, a za završetak celog projekta potrebno je osigurati tri milijarde evra i od toga zavisi koliko će radovi trajati, rekao je Karić novinarima. Gotovo sve deonice auto-puta koje su sada u gradnji finansiraju se kreditima Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Do sada je iz kredita EBRD investirano 62 miliona evra, a iz fondova EIB oko 65 miliona evra, a sklopljeni su ugovori za nova 84 miliona.
Vlasti Republike Srpske još nisu odredile kako će se graditi pedesetak kilometara auto-puta na koridoru V c, koji treba da prođu kroz taj entitet, prenela je hrvatska agencija Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: