"Nećete morati u Bugarsku, pravimo IT centar ovde"

Centar za stratapove za inovativno preduzetništvo u Nišu trebalo bi da bude završen u septembru, izjavio je ministar za inovacije i tehnologije Nenad Popović.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 08.07.2017.

12:38

(Foto: Thinkstock.com)

Obilazeći radove na izgradnji tog centra, Popović je rekao da je reč o izvanrednom projektu, navodeći da će mladi u njemu moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost.

"Radovi idu u predviđenim rokovima, finansiranje je obezbeđeno i sigurno je da će ovaj centar biti potpuno nešto novo za mlade u Nišu, mesto gde će oni moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost. Trend inovacija i novih tehnologija u Nišu je apsolutno prihvaćen od strane rukovodstva grada i od Elektronskog fakulteta koji su lideri u inovacijama, a Vlada Srbije će sigurno podržati ovakve projekte", istakao je Popović.

On je naveo da mladi više neće morati da odlaze u centre izvan Srbije u Bugarsku, Poljsku i druge zemlje, te da će u Nišu imati savremen i moderan centar za inovacije.

Popović je prilikom posete Elektronskom fakultetu u Nišu u razgovoru sa dekanom Draganom Jankovićem i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem naglasio da je izgradnja ovog centra važna kako bi mladi inzenjeri ostali u Nisu i u tom gradu zapoceli svoje startapove na polju inovacija i visokih tehnologija.

Centar će se prostirati na 650 kvadratnih metara, a u njemu će biti smešteno 5 startapova sa 50 studenata. Nakon zavrsetka izgradnje ovog centra, planira se realizacija investicije u izgradnju aneksa Elektronskog fakulteta kao i naučno-tehnološkog parka u Nisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: