Vašington na 'crni spisak' stavio kompanije koje su pomagale Venecueli

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa stavila je na "crni spisak" četiri pomorske kompanije.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

08:23

Vašington na 'crni spisak' stavio kompanije koje su pomagale Venecueli
Foto: EPA Sandor Ujvari HUNGARY OUT

"Nelegitimni režim Madura dobija pomoć od pomorskih kompanija i njenih filijala kako bi nastavio da eksploatiše prirodne resurse Venecuele u svoju korist", naveo je danas američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Vašington optužuje kompanije za pomoć vlastima predsednika Venecuele Nikolasa Madura koje Vašington smatra nelegitimnim.

"SAD će nastavljati da kažnjavaju one koji podržavaju korumpirani režim i doprinose patnji naroda Venecuele", dodao je Mnučin.

Služba zadužena za sankcije na "crni spisak" je stavila pomorsku kompaniju "Afranav" sa sedištem na Maršalskim ostrvima. Kompanija je vlasnik tankera "Atens vojadžer" (Athens Voyager) koji je u februaru prevozio naftne proizvode do luka u Venecueli.

Kompanija "Sikomber" (Seacomber) sa sedištem u Grčkoj, vlasnik je tankera "Hios 1" (Chios 1), takodje je stavljena na "crnu listu" iz istih razloga.

Na tu listu su stavljene i kompanije "Adamant maritim" (Adamant Maritime), kao i "Sanibel šiptrejd" (Sanibel Shiptrade), obe sa Maršalskih ostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: