Federalni sud odlučio: Popularni sajt varao korisnike u vezi sa cenama

Federalni sud u Australiji presudio je da je servis za upoređivanje cena hotela Trivago varao korisnike.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2020.

15:38

Federalni sud odlučio: Popularni sajt varao korisnike u vezi sa cenama
Foto: Depositphotos, LukaFunduk

Naime, servis je, umesto da promoviše najjeftinije ponude, reklamirao ugostitelje koji su im davali najveću proviziju.

Rojters prenosi da je Trivago prekršio tamošnja pravila o zaštiti potrošača i reklamama na svom veb-sajtu i u reklamama koje su se emitovale na televiziji tokom 2018. godine.

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) pokrenula je postupak protiv internet-servisa prošlog avgusta i navodi da Trivago nije jedini sajt koji je postupao na ovaj način, prenosi Bankar.

ACCC je sada u poziciji da izrekne drastične kazne za nepoštenu poslovnu praksu, s obzirom na to da je prema internim podacima kompanije u koje je sud imao uvid utvrđeno da je preko 66 odsto oglasa sa većom cenom bilo u sekciji sa najboljom ponudom, prenosi lokalni javni servis ABC.

Predstavnici Trivaga su naveli da rade na primeni novih preporuka i da za njih ovo predstavlja novi set smernica za listing smeštaja u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: