Četvrtak, 27.06.2019.

13:02

Modernizacija: Jedna čistilica zameniće 20 radnika

JKP Gradska čistoća u Beogradu nabavila je deset novih čistilica i prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, ove godine kupiće još 65 vozila.

Izvor: Tanjug

Modernizacija: Jedna čistilica zameniće 20 radnika
Foto: Beoinfo

Vesić je naveo da gradska komunalna preduzeća u poslednjih nekoliko godina, posebno u poslednje dve godine, obnavljaju mehanizaciju kao nikada do sada i dodao da je to neophodno kako bi građanima pružili bolje komunalne usluge.

"Jedna ovakva čistilica menja 20 ljudi na terenu i to pokazuje koliko je ona efikasna", rekao je Vesić i dodao da će se čistilice koristiti za manje prometna mesta kao što su trotoari, pešačke zone, stajališta, parkovi... Vesić je podsetio da su u poslednjih godinu dana za "Gradsku čistoću" kupljena 22 vozila, što je sa deset čistilica, koje su sada nabavljene, ukupno 32 i dodao da je u planu da se ove godine kupi još 65 novih vozila, od kojih će 25 biti cisterne za pranje.

"Koliko je to velika promena kada je u pitanju Gradska čistoća dovoljno vam govori to da u ovom trenutku imamo 25 cisterni za pranje. Znači, dupliraćemo kapacitet cisterni za pranje ulica", rekao je Vesić.

Najavio je da će biti kupljene i tri male elektročistilice koje će se koristiti u pešačkoj zoni u centru grada. Vesić je rekao da je zahvalan "Gradskoj čistoći" što ulaže u mehanizaciju jer, dodao je, ulaganje u mehanizaciju znači bolju uslugu za građane. Istakao je da sadašnja gradska vlast na taj način pokazuje da je odgovorna i dodao da nije bilo lako doći u situaciju da može da se ulaže u mehanizaciju.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić je rekao da nabavljene čistilice već danas kreću u rad. "Jedna čistilica menja 20 komunalnih radnika. Ovo su najsavremenije čistilice koje se nalaze u većini prestonica širom Evrope", rekao je on i istakao da će se nastaviti sa nabavkom najmodernije mehanizacije.
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: