Sreda, 22.05.2019.

14:40

Lančana reakcija: Još jedan gigant ne želi da kupuje od Huaveja

Britanski mobilni operater Vodafon odlučio je danas da obustavi kupovinu Huavejevih 5G telefona, objavio je AFP.

Izvor: B92

Lančana reakcija: Još jedan gigant ne želi da kupuje od Huaveja
Foto: Epa/ALBERTO ESTEVEZ

Kompanija je saopštila da ta mera nije trajna i da će konačnu odluku doneti u zavisnosti od razvoja situacije sa kineskom telekomunikacionom kompanijom.

"Obustavljamo kupovinu Huavejevog Mate 20X u Ujedinjenom Kraljevstvu", rekao je portparol Vodafona, dodavši da je ta mera "privremena, dok ne prođe neizvesnost oko Huaveijevih novih 5G modela".

Vodafonova objava dolazi nakon što su glavni mobilni operateri iz Japana ranije odlučili da na neodređeno vreme odlože objavljivanje datuma početka prodaje novog Huavejevog modela P30.

Vlada Sjedinjenih Država ovog meseca zabranila je poslovanje sa Huavejem navodeći kao razlog brigu za nacionalnu bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: