Pazite: Nove prevare pri kupovini preko neta

Hrvatsko udruženje banaka upozorava građane da ne nasedaju na primamljive oglase za kozmetičke/farmaceutske proizvode.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2018.

14:21

Pazite: Nove prevare pri kupovini preko neta
(Foto: Thinkstock)

Građani se upozoravaju da budu oprezni prilikom kupovine na internet portalima na koje vode takvi oglasi.

U poslednje vreme na internet portalima i društvenim mrežama pojavljuju se oglasi za povoljnu ili besplatnu kupovinu kozmetičkih proizvoda i dodataka prehrani. Na pomenutim oglasima, velikih, atraktivnih naslova, nudi se besplatno testiranje skupih aparata ili kupovina prvog proizvoda uz vrlo nisku cenu... U većini slučajeva prilikom kupovine robe s internet stranica, na koje vode ovi oglasi, uslov je da plaćanje poštarine isključivo karticom.

Prihvatanjem ponude i unosom podataka s kartice za plaćanje poštarine korisnici, a da nisu detaljno pročitali, pristaju i na uslove prodaje, prema kojima, na primer ako ne otkažu dalje narudžbe u probnom razdoblju (na primer 14 dana), automatski pristaju na nova, buduća terećenja od 750 kuna i više, prenosi Tportal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: