Pavel Melnikov predstavlja svoje investicione planove za Srbiju

Pavel Melnikov, poznati ruski investitor, otkriva koji su to investicioni projekti koje želi da realizuje u Srbiji. Saznajte više o njegovim planovima.

Promo

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2020.

10:00

Pavel Melnikov predstavlja svoje investicione planove za Srbiju
Foto: Promo

Pavel Melnikov, jedan od istaknutih ruskih preduzetnika, vlasnik brojnih uspešnih kompanija i investitor koji je pokrenuo mnoge značajne investicione projekte, planira da uskoro započne saradnju sa Srbijom, koju vidi kao pogodno tlo za svoje buduće investicije.

Pavel Melnikov je osnivač i apsolutni vlasnik brenda VALTEC, jedne od najpoznatijih kompanija za izradu i unapređenje sanitarnih i vodovodnih rešenja na ruskom tržištu.

Pored toga, vlasnik je i mnogih trgovačkih marki, kao što su Brixis, Tenram, Minkor, VESTAtrading i Tenahtherm koji nude veliki asortiman kvalitetnih i inovativnih sanitarnih proizvoda.

U toku svog poslovanja, Melnikov je ostvario uspešnu saradnju sa mnogim državama i proširio svoju proizvodnju na Italiju, Kinu, Nemačku, Tursku i Španiju.

Kako navodi Melnikov, njegovi planovi za razvoj poslovanja uključuju i započinjanje saradnje sa Srbijom. "Srbija i Rusija su dugogodišnji partneri i zemlje koje su oduvek negovale snažan i prijateljski odnos, što je posebno važno u ovim kriznim vremenima. Smatram da je ulaganje u Srbiju dobra poslovna odluka i čvrsto verujem u uspešnu realizaciju investicionih projekata koje planiram da pokrenem".

Srbija se već neko vreme nalazi na listi zemalja koje su naročito interesantne stanim investitorima zbog svog preduzetničkog potencijala, povoljne investicione klime, kao i mnogobrojnih investicionih podsticaja i pogodnosti koje nudi inostranim ulagačima. Prema izveštaju koji je prošle godine sačinio UN, Srbija je zabeležila najveći priliv stranih direktnih investicija u odnosu na ostale države Zapadnog Balkana, a takođe je i 2018. godine bila druga po redu tranziciona zemlja koja je beležila najveći rast stranih ulaganja.
Foto: Promo
Kako saznajemo, postoji nekoliko razloga zbog kojih se Pavel Melnikov odlučio da baš Srbija bude zemlja u kojoj će započeti svoje nove investicione projekte.

Prvi razlog su sporazumi o slobodnoj trgovini koje je Srbija potpisala sa mnogim državama, a koji olakšavaju i pospešuju uvoz i izvoz proizvoda, kao i činjenica da je jedna od država članica EFTE i CEFTE.

Zatim, tu je i bescarinski sporazum koji je postignut između Rusije i Srbije i koji predstavlja dodatnu pogodnost i olakšicu kada je u pitanju trgovina. Ovi sporazumi su, kako kaže Melnikov, ključni za rast i razvoj svake kompanije koja teži da proširi svoje poslovanje na druga tržista.

Takođe, na njegovu odluku su uticale i mnoge državne subvencije i investicione olakšice koje su dostupne stranim ulagačima, poput dodeljivanja sredstava za finansiranje investicionih projekata, niske stope poreza na dobit, kao i mogućnost potpunog oslobađanja od obaveze plaćanja ovog poreza.

Pavel Melnikov ističe i da je kvalifikovana, obrazovana i sposobna radna snaga, obučena da efikasno odgovori na zahteve tržišta, takođe jedna od velikih pogodnosti koje Srbija može da ponudi stranim investitorima.

Kada je reč o samim investicionim planovima, sigurno je da će oni podrazumevati ulaganje u sanitarnu industriju, razvoj trgovine i proizvodnje sanitarnih materijala koji će odgovoriti na potrebe lokalnog tržišta, kao i uvođenje inovacija koje za cilj imaju unapređenje vodovodnih i grejnih rešenja.

Svakako, Pavel Melnikov se nada dugoj i uspešnoj saradnji sa Srbijom i ističe da uslovi za investiranje u Srbiji otvaraju put mnogim uspešnim poslovnim poduhvatima u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: