Osiguranje imovine – trošak ili miran san? Retko štitimo ono što velikim trudom stvorimo

O osiguranju imovine malo ko od nas razmišlja osim ako nije u obavezi zbog stambenog kredita. Ipak, svako ko se ikada našao u situaciji da mu je bilo potrebno aktiviranje ovakve polise, razumeo je koliko je pametno u nju investirati.

Promo

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.07.2019.

13:00

Osiguranje imovine – trošak ili miran san? Retko štitimo ono što velikim trudom stvorimo
Foto: Depositphotos, NatashaFedorova, 156857952

Odvajanjem od, u proseku 30, 50 ili 70 evra godišnje, možemo zaštiti vrednost koja daleko prevazilazi ove iznose i koju smo velikim trudom stvorili, bilo da se radi o pokretnoj ili nepokretnoj imovini.

Ovako postavljeno pitanje deluje da ima jednostavan odgovor – investirati u osiguranje i imati mirniji san.

Međutim, kako odabrati pravo osiguranje, kako biti siguran da ste pokrili sve što vam je potrebno kao i koliko ćete tu polisu na kraju platiti, može često predstavljati kompleksnu odluku.

Upravo to je bio motiv za pokretanje platforme checkplatform (čekplatform), čiji cilj je da korisnicima štedi vreme i novac u potrazi za najboljom ponudom, bilo koje vrste osiguranja.

Kroz ovu, za korisnike potpuno besplatnu uslugu, za svega 5 minuta moguće je napraviti uštedu od čak 44% pri kupovini određenih vrsta osiguranja.

Osim novca, pomoću ove platforme korisnici štede i značajno vreme. Kroz svega par klikova platforma daje standardizovani, uporedivi prikaz svih dostupnih ponuda, prema zahtevu i potrebama klijenta.

Kao potpuno nezavisna usluga ovog tipa, koja ne zastupa interese nijedne osiguravajuće kuće, Checkplatform nastupa kao posrednik samih korisnika, stavljajući njihove interese u prvi plan. Osim toga, korisnici često ne znaju dovoljno o ovoj oblasti pa tako neretko propuštaju da protumače pojedine klauzule, što dalje dovodi do potencijlanih problema, dok u tom procesu gube od nekoliko sati do jednog ili više dana.

Proces funkcioniše tako što korisnik pošalje upit sa neophodnim informacijama, u bilo koje doba dana i sa bilo koje lokacije, a platforma na osnovu njih vrši pretragu tržišta, upoređuje polise i na mejl korisniku dostavlja jasno uporedive ponude. Dostavljene ponude nisu obavezujuće za korisnike i ova usluga se ne naplaćuje. Dodatno, ukoliko je potrebno, korisnici mogu da se obrate i telefonom, za dodatna pojašnjenja.

Pojedina istraživanja pokazuju visok stepen nepoznavanja i nerazumevanja mehanizama osiguranja te tako Checkplatform nudi korisnicima jednostavno korišćenje sajta kao i unapred definisane odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi osiguravajućih polisa.

Investiranje u osiguranje imovine predstavlja odgovornost prema onome što se velikim trudom stiče.

Više informacija dostupno je na platformi www.checkplatform.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: