Kriptovalute su tik pred eksplozijom

Tekuća godina, za razliku od kraja prethodne, zabeležila je ekstreman pad na tržištima kriptovaluta. Padovi i do 99 odsto uzrokovali su strah i razočaranje.

Promo

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

16:06

Kriptovalute su tik pred eksplozijom
Foto: Thinkstock

Da bi se razumeli razlozi za ekstreman rast a potom i pad tog tržišta virtualnih valuta koji je usledio, potrebno je vratiti se u 2017 godinu. Mnogi su več čuli za Bitcoin i Ethereum, ali uz njih nastalo je još 2.000 drugih valuta, koje su svojim praznim obećanjima uspele da priodobiju ekstremne količine kapitala.

Prema poslednjim informacijama, u svet kriptovaluta ušlo je nešto manje od 1 odsto svetske populacije. Neregulisano tržište izazvalo je špekulacije, krađe i pohlepu. Poznato je, da je početkom 2018. godine na tački kada je celokupno tržište kriptovaluta vredelo više od 850 milijardi dolara usledio je pad na današnjih 210 milijardi. Postupci regulacije su pokrenuti i poslednjih 10 meseci napravljen je ogroman korak.

Tržište kriptovaluta je veoma kompleksno i prilično ga je teško razumeti, ali svakako je blockchain tehnologija budućnosti koja donosi velike promene. Trenutno se nalazimo u 1996/1997 godini ukoliko uporedimo razvoj tržišta kriptovaluta sa internet erom. Ni tada ljudi nisu verovali u tehnologiju koja je promovisala promene, ali danas ne možemo zamisliti život bez interneta.

VIDEO U novembru Srbija dobija prvi lokalizovan kriptofond, koji otvaraju profesionalni investitori iz Slovenije. ATRIX KRIPTOFOND održače seminar 14.11.2018 u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Besplatne karte možete preuzeti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: