Umesto od stakla, telefone će praviti od keramike

Staklo je prevaziđeno, sad je na redu keramika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

14:10

Umesto od stakla, telefone će praviti od keramike
(Foto: Thinkstock)

Samsung kompanija koristi primarno staklo za izradu svojih telefona još od Galaxy S6 modela, ali će to na sledećoj Galaxy S10 generaciji biti promenjeno.

Bazični, odnosno najpristupačniji model u Galaxy S10 seriji imaće i dalje staklo pozadi i ravan ekran, ali će preostala dva ili čak tri modela u seriji imati keramiku na leđima. Šuška se o dva standardna, ali skuplja modela, od 5.8 i 6.44 inča i top modelu, dijagonale 6.7 inča, koji će svi imati keramička leđa na početku dostupna u dve boje - crnoj i beloj, prenosi Mondo.

Što se boja tiče, izgleda da će, prema pisanju GSMArena sajta, samo osnovni tj. najjeftiniji model imati dodatne boje, poput žute i zelene, a za skuplje modele očekuje se nešto manje kolornih varijanti.

Keramika je, ako vam nije poznato, mnogo čvršći materijal od stakla, teže se grebe i ma veći sjaj kad se ispolira. Takođe, za razliku od metala propušta signal i ne mora se žrtvovati dobar prijem niti bežično punjenje zbog toga. Keramika je odavno u upotrebi na mobilnim telefonima, a pionir je bila finska Nokia, kad je na čuveni 7600 stavila kožu i keramičku prednjicu prvi put u istoriji mobilne telefonije.

Od novijih uređaja keramiku koriste Xiaomi Mi Mix modeli, a keramika, iako ima dobra svojstva među proizvođačima telefona nije popularna, jer je skuplja za ugradnju od stakla i teže se prilagođava modernim trendovima industrijskog dizajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: