Automobili

Utorak, 04.04.2023.

12:43

VW otkrio ime poslednjeg "narodnog automobila"

Nemački proizvođač će uskoro raskrstiti sa tradicionalnim motorima, a sada je poznato i kojim će modelom okončati SUS eru.

Izvor:

VW otkrio ime poslednjeg
Aktuelni T-Roc (Foto: VW promo)

Kako je u intervjuu za njemački Automobilwoche otkrio prvi čovek Volkswagena, Tomas Šefer, biće to novi T-Roc. Poznat je i termin premijere – 2025. godina.

T-Roc će tako postati poslednji, ali ne i jedini novi SUS model iz Volkswagena koji će biti predstavljen do tada.

Naime, evropsko tržište očekuje potpuno novi Passat, koji će biti u ponudi isključivo u karavanskoj verziji, a biće tehnološki blizanac Škode Superb.

Tokom naredne godine stiže i novi Tiguan, dok je nastavak priče pod nazivom Polo pod velikim znakom pitanja. Stroži standardi emisije drastično podižu cenu proizvodnje, a samim tim i gotovog automobila, što dovodi u pitanje tržišni plasman tog modela.

Šefer je zato obećao opsežan redizajn aktuelnog Golfa osme generacije tokom 2024. godine, koji će zbog obimnog zahvata na restilizaciji dobiti epitet Golf 8.5.

U svakom slučaju, izvesno je da će zadržati tradicionalne motore, što ne važi i za naslednika. Šefer kaže da će ID. Golf stići 2028. godine, a nudiće se isključivo sa električnim pogonom i koristiće novu SSP mehaničku platformu.

Prema rečima direktora, Volkswagen se neće lako odreći svojih legendarnih imena ni kada se potpuno elektrifikuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: