Neki su izuzeti: Zabrana proizvodnje benzinaca i dizelaša od 2035. neće važiti za sve

Bogati ne plaču ili, bar, ne plaču bogati koji vole benzince.

Automobili

Izvor: Izvor: Revijahak.hr

Ponedeljak, 20.02.2023.

08:30

Neki su izuzeti: Zabrana proizvodnje benzinaca i dizelaša od 2035. neće važiti za sve
Foto: BoJack/Shutterstock

Ljudi sa najdubljim džepom će i posle 2035. moći da kupuju sportske automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, odnosno benzinskim.

Evropska unija je zvanično odlučila da od 2035. godine neće biti proizvodnje novih automobila na benzin i dizel. Ali zabrana se ne odnosi na sve.

Naime, ne važi za proizvođače automobila u malim serijama. Ako proizvođač isporuči do 1.000 primeraka godišnje, moći će da nastavi sa benzinskim motorima i posle 2035. godine.

Ovo je dobra vest za proizvođače kao što su KTM, Donkervoort, Ariel, Pagani, Koenigsegg, Bugatti, Morgan ili Radical. Oni proizvode manje od 1.000 automobila godišnje i mogu da nastave da prave automobile sa benzinskim motorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: