Da li je ovo budućnost? Podaci sa instrument table će se projektovati na kolovoz VIDEO

Ford bi ukinuo head-up displej, pa vozač ne bi morao prilagođavati svoj vid različitim udaljenostima jer bi informacije bile prirodnije pozicionirane na put ispred njega.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Evropsko odeljenje Forda testira novu tehnologiju prednjih svetala koja može zameniti head-up displej projektovanjem korisnih informacija na put ispred vozača. To pomaže vozaču da zadrži pogled na kolovoz, povećavajući bezbednost, kažu u Fordu.

Mnogim vozačima je head-up displej i projektovanje informacija o vožnji na vetrobransko staklo – smetnja. Ford smatra da je projektovanje istih informacija na put ispred vozača mnogo bezbednije.

Vozač ne bi morao da prilagođava svoj vid različitim udaljenostima jer bi informacije bile prirodnije pozicionirane na kolovoz ispred njega. Fordov video prikazuje tehnologiju koja projektuje informacije poput ograničenja brzine, navigacije ili saobraćajnih znakova ispred vozača.

Nema ograničenja u mogućnostima ove tehnologije. Ford takođe spominje zabavne aplikacije, ali nije baš jasno kako se to uklapa u koncept bezbednije vožnje.

Pre nego što ova tehnologija krene u proizvodnju, treba rešiti još mnogo spornih situacija. Na primer, kako će projektovanje slika na put funkcionisati u saobraćajnim gužvama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu