WRC se sprema za "hibridnu eru" – stigao Hyundai i20 N FOTO

Svi učesnici WRC-a moraju da od 2022. godine pređu na elektrifikovane pogone, a plan je da se na struju vozi u padoku i na veznim deonicama.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.01.2022.

11:00

WRC se sprema za
Foto: Hyundai

Hyundai je prvi počeo sa testovima svog i20 N modela za reli, koji je zadržao četvorocilindarski turbo-motor, ali je dobio i elektromotor od 135 KS smešten pozadi.

Hibridna pogonska grupa koju sa sobom donosi novi Hyundaijev reli automobil i20 N Rally1 2022 Edition se sastoji od 1,6 litarskog četvorocilindarskog turbobenzinskog motora kojem asistira elektromotor.

Vozač će u ograničenom vremenskom periodu na raspolaganju imati oko 500 konjskih snaga (380 od 1.6 motora + snaga elektromotora), što nas je podsetilo na potencijal reli "monstruma“ iz davno zabranjene Grupe B.

Za prenos snage na obe osovine je zadužen 5-stepeni menjač, a za punjenje baterija korišćenje kočnica. Očekivano, u odnosu na model s kojim je Hyundai u WRC-u učestvovao prošle sezone, hibridni i20 N je teži oko 70 kilograma.
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: