Svetska premijera: Debitovao novi Suzuki S-Cross FOTO

Nova generacija kompaktnog krosovera stiže na puteve do kraja godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.11.2021.

10:51

Svetska premijera: Debitovao novi Suzuki S-Cross FOTO
Foto: Suzuki promo

Suzuki je predstavio novi S-Cross koji će svojim dizajnom, poput prethodnika, verovatno izazvati podeljenja mišljenja među ljubiteljima automobila.

Podsećanja radi, nakon prve generacije, koja se porodavala pod oznakom SX4 i koja je i kod nas bila (i dalje je kao polovnjak) veoma popularna, usledio je nešto manje uspešan naslednik kome je Suzuki dodao naziv S-Cross.

Mnogi su tada smatrali da japanski proizvođač nije "pogodio" dizajn prednjog dela, što je Suzuku kasnije pokušao da ispravi na restilizovanoj verziji.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4300/1785/1585 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2600 mm (Foto: Suzuki)
Bilo kako bilo, oba modela su sada prošlost a pred nama je nova generacija, sa poptuno novim dizajnom i nepromenjenim spoljnim dimenzijama u odnosu na prethodnika.

Sa izdignutim "nosem", većom maskom i modernijim farovima, S-Cross sada izgleda modernije, ali i robusnije zahvaljujući naglašenim bokovima.
Foto: Suzuki promo
Kao što je već navedeno, spoljne dimenzije ostale su iste, pa je dužina automobila i dalje 4.300 mm, uz obećanje Suzukija da je kabina sada nešto komfornija.

Unutrašnjost takođe izgleda modernije u poređenju sa odlazećim modelom, a komandnom tablom dominira veliki ekran multimedijalnog sistema dijagonale 9 inča.

Kabina je projektovana za 5 odraslih putnika, dok prtljažnik ima zapreminu od 430 litara.
Foto: Suzuki promo
Što se motorizacije tiče, u ponudi će u početku biti 1.4 benzinac sa 48-voltnom tehnologijom "lakog" hibirda koji proizvodi 129 KS i 235 Nm, a osim standardnog prednjeg pogona, kao opcija je dostupan i Allgrip pogon na sva 4 točka.

Suzuki navodi da novi S-Cross 0-100 km/h ubrzava za 9,5 s, u varijanti sa prednjim pogonom, odnosno za 10,2 s ako se kupac odluči za Allgrip verziju.

Novi Suzuki S-Cross proizvodiće se u fabrici u Mađarskoj, a prvi primerci na evropske puteve stižu do kraja godine.
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: