Očigledan Pininfarinin "pečat" u dizajnu turskih automobila FOTO

Dva domaća vozila koje su Turci predstavili ranije ove sedmice veoma podsećaju na konceptne automobile koje je proteklih godina kreirala ova italijanska kompanija.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 29.12.2019.

17:30

Očigledan Pininfarinin
Turski SUV (Foto: TOGG)

Turska kompanija TOGG otkrila je u petak prva dva automobila koji će 2022. godine ući u serijsku proizvodnju. Iako su u dizajnu SUV-a i limuzine, koji su tom prilikom predstavljeni, mnogi ljubitelji automobila videli stilske elemente modela poznatih svetskih proizvođača, Turci nisu krili da iza svega stoje Italijani.
Koncept K350 iz 2018. (Foto: Pininfarina promo)
Sajt Motor1.com podseća da je kompanija Pininfarina još 2018. godine prikazala koncept SUV vozila K350, na koga zaista liči turski SUV.

I turski sedan dizajnom podseća na jedan automobil koji takođe potpisuje Pininfarina.
Turski sedan (Foto: TOGG)
U pitanju je koncept H600 koji su Italijani realizovali 2017. u saradnji sa kompanijom Hybrid Kinetic Group iz Hongkonga.
Koncept H600 iz 2017. (Foto: Pininfarina promo)
Činjenica da ni jedan od dva pomenuta koncepta u do sada nije dobio svoju produkcijsku verziju govori u prilog tome da su Pininfarinin dizajn u međuvremenu iskoristili Turci za svoje buduće modele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: