Galerija: Nova Škoda Octavia – za korak bliže Superbu

Svetska premijera četvrte generacije Škodinog bestselera održana je sinoć u Pragu.

Podeli
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Na svečanosti u glavnom gradu Češke predstavljene su limuzinska i karavan (Combi) verzija, a u Škodi kažu da će se u prodaji najpre pojaviti Octavia karavan, da bi par nedjelja kasnije stigla i limuzina, koja kao i prethodne generacije ima praktičnu karoseriju sa 5 vrata.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Četvrta generacija modela Octavia (ili peta, ako bismo računali original koji se proizvodio 1959-1971.) stilski je modernizovana – kako spolja, tako još više unutra, i opremljena je najsavremenijim sistemima asistencije i bezbednosnim tehnologijama, kao i drugim sadržajima, poput trozonske "klime", čime se ovaj automobil približio Škodinom top modelu Superb.

I limuzina i karavan su porasli za koji centimetar u dužinu i širinu, a međuosovinsko rastojanje obe varijante nove Octavie je identično i iznosi 2.686 mm.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

U Škodi sa ponosom ističnu da je Octavia Combi trenutno najprodavaniji karavan na evropskom tržištu, a kao i prethodnik i ovaj ima prtljažnik zavidne veličini od 640 litara. Ni limuzinska verzija ne zaostaje tu mnogo sa svojih 600 litara.

Više tehničkih detalja o modelu Škoda Octavia 4, kao i podatke o motorima, možete pronaći u posebnom tekstu na našem sajtu, a kako ovaj automobil izgleda iz svih uglova, pogledajte u našoj Galeriji.

strana 1 od 61 idi na stranu