Novi udarac za kanadsku auto-industriju: FCA otpušta 1.500 radnika

Italijansko-američki proizvodjač automobila, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) najavio je da će ukinuti oko 1.500 radnih mesta u fabrici u kanadskom Vindzoru, preneo je portal Seebiz.

Automobili

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 30.03.2019.

19:00

Novi udarac za kanadsku auto-industriju: FCA otpušta 1.500 radnika
Chrysler Pacifica

Odluka stupa na snagu krajem septembra, a doneta je kako bi se "proizvodnja bolje uskladila s globalnom potražnjom", objasnili su iz FCA u izjavi za kanadske medije.

Uprava će ponuditi odlazak u penziju radnicima koji ispunjavaju uslove i paralelno nastojati na raspoloživim radnim mestima zaposliti na puno radno vreme otpuštene radnike do sada zaposlene na skraćeno radno vreme, pri čemu će prioritet imati stariji radnici.

Najava otkaza novi je udarac za saveznu državu Ontario, budući da je i General Motors za kraj godine najavio ukidanje 2.500 radnih mesta u fabrici u Ošavi.

Premijer Ontarija Dag Ford obećao je da će se "boriti i rukama i nogama kako bi zaštitio poslove radnika automobilske industrije u Vindzoru".

Krajslerova fabrika u Vindzoru zapošljava oko 6.100 radnika, a proizvodi minivan modele Chrysler Pacifica i Dodge Grand Caravan.

Krajem februara iz FCA su najavili gradnju nove fabrike automobila u Detroitu, a novi pogon je sastavni deo 4,5 milijardi dolara vrednog investicionog plana kojim će se u SAD otvoriti 6.500 radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: